Miesten terveys – seksuaaliterveyden merkitys mielenterveyteen ja onnellisuuteen

Viikko 45 on miesten viikko, jolloin järjestetään monenlaisia tapahtumia siellä täällä miesten asioiden esille tuomiseksi. Viikko päättyy isänpäivään.

Marraskuu on myös Movember-kuukausi. Movember on tapahtuma, jossa kerätään rahaa eturauhas- ja kivessyövän tutkimiseen ja miesten mielenterveyden tukemiseen. Viiksiä kasvattamalla yritetään herätellä ihmiset ajattelemaan yksinkertaisia mutta tärkeitä asioita. Siis että miehet ovat tärkeitä, että heillä on oikeus terveyteen ja että miten pitää huolta itsestään.

Tämä on hyvä viikko ja hyvä on kampanjakin. Aion kasvattaa viikset ja lahjoittaa rahaa.

Onnellisuus on mielenterveyden yksi osatekijä. Yksi miehen onnellisuuden mittareista on hänen oma käsityksensä seksuaalisista kyvyistään, ts. miten kumppanin pystyy tyydyttämään seksuaalisesti. Tähän tärkeään asiaan miehet ammentavat tietoa ja opettelevat asioita vuosikymmeniä, aloittaen opiskelun jo alakoulussa ennen murrosiän alkua. Kaverit kertovat faktaa ja katsotaan pornoa. Tietoa saadaan ja asenteet muokkaantuvat.

Seksuaalisuuteen liittyvät tietonsa pelkästään miesten maailmasta hankkinut mies törmää jossain vaiheessa muuriin. Tämän muurin on hänen mielestään pystyttänyt nainen tai jotkut naiset. Mies kokee, ettei saa seksiltä sitä mitä toivoisi, koska nainen ei ole tyytyväinen siihen mitä mies yrittää tarjota. Usein on myös niin, että miehen mielestä seksiä ei parisuhteessa ole riittävästi. Nämä johtavat kierteeseen, missä mies yrittää ja epäonnistuu entistä enemmän. Seksistä puhutaan kumppanin kanssa vähemmän, siinä erehdytään enemmän ja loukkaannutaan. Hankitaan lisää väärää tietoa, keskustellaan asiasta väärän ihmisen kanssa ja oma kumppani tuntuu entistä enemmän väärältä.

Hyvä rakastaja ottaa kysymällä selville kumppaninsa toiveet, mitä hän haluaa ja mitä ei halua. Myös omista haluista kertominen on oleellista tyytyväisyyden saavuttamiseksi. Väärät tiedot ja oletukset siitä mistä oma kumppani seksissä pitää ja siitä mihin miehen tulee kyetä seksissä vaikuttavat heikentävästi miehen käsitykseen omasta itsestä; olenko hyvä ja riittävä, hyväksyykö kumppanini minut tai onko minun mahdollista saada itselleni kumppani.

Tyytyväisyys parisuhteessa tai seksisuhteessa vaikuttaa itsetuntoon positiivisesti ja se lisää onnellisuutta. Onnellisuus lisää mielenterveyttä.

Oikeaa, siis riippumatonta tietoa seksuaalisuudesta saat mm. Väestöliiton sivuilta.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.