Kultahäät

Ystäväni kertoi vanhempiensa 50-vuotishääpäivästä. Lapset lapsenlapsineen olivat järjestäneet puitteet ja juhlapari sai päättää päivän lopusta suunnitelmasta. Pieniä yllätyksiä oli kuitenkin luvassa.

Oli vuokrattu pikkubussi ja varattu päivällispaikka. Ajatuksena oli kierrellä paikkoja, jotka olivat olleet ja olivat edelleen tärkeitä juhlaparin elämässä. Matkalla oli tarkoitus tietenkin myös jutella, niin menneestä elämästä kuin tästä päivästä, ehkä myös tulevaisuuden suunnitelmista ja toiveista, hauskanpitoa unohtamatta. Välillä kuunneltaisiin lapsenlapsen haitarinsoittoa, ehkä vähän laulettaisiinkin yhdessä. Yhteinen päivällinen päättäisi päivän.

Päivä oli sujunut hyvin. Oli käyty tanssilavalla. Oli ajettu synnytyssairaalan ohitse. Opiskelu- ja työpaikkojakin oli katsastettu. Päivällinen oli ravinnut kehoa ja mieltä. Oli ollut ihanaa puhetta, välitöntä yhdessäoloa.

Päivän huippuhetki oli kuitenkin koettu eräällä seuraintalolla. Ilman mitään ennakkoilmoittautumista tai -varausta oli ajettu paikkaan, missä viisikymmentä vuotta sitten oli vietetty juhlaparin hääjuhla. Paikka oli nytkin ollut koristeltu muutaman tunnin päästä alkavaa, tälle perheelle vieraiden ihmisten hääjuhlaa varten. Kohteliaan tiedustelun jälkeen oli saatu paikan isännältä lupa mennä sisälle pieneksi hetkeksi.

Pitkät pöydät, valkoiset liinat, kynttilät ja kukkalaitteet koristivat vanhaa salia. Paikka oli arvokkaan juhlallinen, kuten silloin viisikymmentä vuotta sitten. Salin etuosassa oli pieni pöytä ja antiikkinen sohva. Kahdelle hengelle.

Ystäväni äiti oli uskaltautunut istumaan ehkä jopa samalle sohvalle kuin omana ensimmäisenä hääpäivänään.

Hetki istuutumisen jälkeen tuli yllätys. Haitarista kuuluivat ensimmäiset sävelet. Häävalssi. Kuin silloin ennen. Yllätys oli myös se, ettei ystäväni isä osannut liikutukseltaan tehdä mitään. Iso, toimelias mies vain seisoi kyynelehtien. ”Meni aivan sekaisin”, sanoi ystäväni isästään.

Pienen herättelyn jälkeen tuo nuori, vasta vihitty mies oli hakenut ihanan vaimonsa häävalssiin.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.