Pesä

Image

Kuvassa Iggy ja Susi katsovat YouTube-videoita sängyssä.

Luin eilen Ylen nettiuutisista, että Suomen luonto vetoaa kaupunkien asukkaisiin, jotta rakentaisimme siileille kestäviä ja turvallisia talvipesiä. Siilit nimittäin menevät kohta talvihorrokseen.

Horrokseen! Tän olin unohtanut kokonaan  – vaikka mulla on kahden viime vuoden aikana ollut usein sellainen olo, että voisko mulla pliis olla pesä, josta tulisin ulos vasta raskausuutisten kanssa.

Pesän rakentamiseen voisi käyttää aika samoja ohjeita kuin siilimajan rakentamiseen, esim.:

 • Pesän ei tarvitse olla kaunis.  En aio kutsua ketään kylään katsomaan paikkaa, jossa makaan surkeana sykkyrässä.
 • Pesään ei saa rakentaa pohjaa. Hyödyllistä, sillä pohjaton pesä päässä voi tarpeen tullen kävellä Lidliin ja hedelmöityshoitoihin. (Siilimajassa ei saa olla pohjaa, ettei siili jäädy vahingossa majan lattiaan kiinni. Mun majassa voisi olla pohja, jos siinä olisi samalla myös jalat, esim. näin.)
 • Pesässä on oltava tuuletusreiät. Kuulostaa järkeenkäyvältä.

Suomen luonto korostaa myös, että siilimajan sisäänkäynnin yhteyteen kannattaa rakentaa tunneli, joka takaa ettei pesään pääse epämiellyttäviä yllätysvieraita. Tämä olisi hyvä myös mulle, sillä en tykkäisi että työnantaja tulisi kyselemään kesken kaiken.

PS: Terkkuja Nancy Elopille!

4 kommenttia artikkeliin ”Pesä

 1. Oi tommonen pesä oliskin ihana suoja. Sais vaan olla ja nukkua, puuhailla omiaan. Suomessa pitäisi ehdottomasti olla sallittua myös ihmisten horros tämän pitkän ja pimeän vuodenajan ajaksi.

  Mun todellinen pesä taitaa kuitenkin olla konkreettisesti meidän sänky. Jotenkin koen olon siellä aina lohdullisemmaksi, erityisesti kun pääsen käpertymään kainaloon. Tuota kainaloa tulenkin varmasti tässä tarvitsemaan kun hoidot etenevät ja jos edelleen tulee kylmää vettä niskaan onnistumismahdollisuuksien suhteen niinkuin viimeksi klinikkakäynnillä.

  Noh, jatketaan piikittelyä ja toivotaan parasta samalla peläten pahinta. Tsemppiä piinailuun ja plussatuulia sulle!

  Tykkää

  1. Mitä siellä klinikalla sanottiin?

   Mäkin oon täällä sänkypesässä. Ai mikä maailman ihanin paikka – siihen saakka että saan tollasen siilimajaa muistuttavan totaaliunohduskammarin.

   Tykkää

   1. Ultrassa huomattiin yllättäen, että kohtu on jotenkin mutkalla ja takaseinämä paksuuntunut. Ilmeisesti vaikeuttaa alkion kohtuun kiinnittymistä. Tuli taas sellainen fiilis, että onkohan tässä nyt edes järkeä yrittää kun niin vaikeaksi menee.

    Onneksi muutama hetki tuolla pesässä ja kainalossa auttoi pahimman yli ja eteenpäin mennään. Päätin ottaa tämän homman päivän kerrallaan, koska, no, en oikeasti voi muutakaan.

    Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.