Taisteluni!

Minulla on teille tiedossa ihana lukuherkku. Syyspimeiden laskeuduttua ota ympärillesi lämmin villapeitto, laita villasukat jalkaan ja avaa lukijan herkkupaketti Taisteluni 1 – 3!

Kirjasarjan on kirjoittanut Karl-Ove Knausgård. Se likatukkainen mörkö, joka televisiossa tilittää hirveää kohtaloaan kirjojen ilmestyttyä. Toimittajat soittelevat läpi kaverit, äidin, vaimon ja entiset tyttöystävät. – Onko se totta, he kauhistelevat. – On, vastaavat sukulaiset ja ystävät. Knausgård on kirjoittanut elämästään kaiken.

Mies on saanut osakseen palkintoja ja ihailua, haukkuja ja vihaa. Miten hän kehtaa, lukijat kauhistelevat. Miten hän uskaltaa! Hän todella uskaltaa kirjoittaa auki salaisimmat ihmettelynsä, epäilynsä ja katkeruutensa. Hän kirjoittaa, miltä tuntuu etsiä ravintolaa kolmen nälkäisen lapsen ja vihaisen vaimon kanssa epäonnistuneella lomamatkalla. Miltä se tuntuu? – Hirveältä, hän kirjoittaa. – Ellen saa kirjoittaa, jätän vaimoni, hän toteaa kirjojensa sivuilla moneen otteeseen. Ja toimittajat soittavat vaimolle: – Onko se totta?  – On, vastaa vaimo.

Kuva: Like Kustannus

Jotenkin homma silti näyttää pelittävän. Heillä on jo kolme lasta. Kun viimeksi heistä kuulin, he elivät kummaa julkista elämäänsä Malmössä. Itke, naura, häpeä ja lue. Voit aloittaa mistä vain ja lopettaa mihin kohtaan vain. Voit lukea saman uudelleen seuraavana päivänä ja teksti maistuu erilaiselta. Tämä mies on muuttanut kirjallisuutta. Nauti!

2 kommenttia artikkeliin ”Taisteluni!

  1. Hei, valitettavasti ei ole tietoa…uskon, että kirjasarja olisi hauskaa työmatkalukemista vaikka omasta i-phonesta – toivottavasti saat sen selville vaikka kustantajalta, Like kustannukselta! Mukavia lukuhetkiä. Minua hykerryttää vieläkin.

    Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.