Voiko digitaalisen ovulaatiotestin tehdä pelkällä tikulla?

No ei nyt mee aamu ihan niin kuin Strömssössä.

YKSI: Mulla on koristeomenan kokoinen finni kaulassa. 

KAKSI: Voiko Clearbluen digitaalisen ovulaatiotestin tehdä pelkällä tikulla? Eli ilman sitä digitaalista osaa, johon ovuaation läheisyydestä kertova hymynaama tulee?

Vaikuttaa nimittäin siltä, että olen heittänyt digitaalisen osan roskiin. Pengoin vessan ja eteisen kaapit läpi kolmesti, mutten löytänyt muuta kuin kaksi digitaalisen osan sisälle laitettavaa tikkua.

Etsinnän välissä oli pakko pissata tyhjään currypurkkiin, sillä vessahätä kävi sietättömäksi ja pissaa olisi pitänyt pidätellä ovulaatiotestiä varten. 

Senkään jälkeen ei löytynyt muuta kuin pahvilaatikko, johon koko systeemi – digitaalinen osa ja tikut – oli pakattuna apteekissa.

Lopulta oli pakko testata ilman digitaalista osaa. Tikkuun tuli yksi tosi haalea viiva ja yksi tummempi viiva. EIkös ei-digitaaliset ovulaatiotestit toimi yleensä niin, että pitää olla kaksi suunnilleen yhtä tummaa viivaa? Ja tuon tiedon perusteella voisin tulkita tuloksen negatiiviseksi?

Kaksi aiempaa inseminaatiotamme ohjastanut lääkäri on tällä kertaa lomalla, ja tästä kolmannesta kierroksesta huolen pitävä toinen lääkäri ehdotti, että koska munarakkulani (vai -soluni – kumpi on kumpi?) näyttävät kasvavan aika nopeasti, kannattaisi varmuuden vuoksi tehdä ovulaatiotesti tänään, hormonipiikittelyn viidentenä päivänä. Jos testi olisi positiivinen, kaikkea pitäisi aikaistaa päivällä. Kahdessa edellisessä inseminaatiokierrossa hormonia piikitetiin kuutena aamuna.

Äh, ehkä pitää soittaa klinikalle ja kysyä.

4 kommenttia artikkeliin ”Voiko digitaalisen ovulaatiotestin tehdä pelkällä tikulla?

 1. Olen joskus repinyt digiovistestejä auki jälkeenpäin, ja positiivisen tuloksen jälkeen testin viivat ovat melkolailla yhtä tummia (siten ei-digitaalisetkin toimivat). Eli kuulostaisi negalta. Tietysti tuota mallia ei ole suunniteltu käytettäväksi noin… Ehkä voisit ostaa uuden digitestin ja testata päivällä? Sitähän ei muistaakseni ole pakko tehdä aamupissasta, jos vain pidättelee päivällä.

  Tykkää

  1. Joo, klinikaltakin kehotettiin ostamaan uusia testejä ja testaamaan uudelleen tänään päivällä. Nyt istun yhdessä auditoriossa. Testit kuumottelee kassissa ja ajattelin tästä kohta livahtaa wc-tilojen puolelle.

   Tykkää

   1. Huh, melkein unohdin koko testin, kun en aamulla jalkautunutkaan auditoriosta vessaan ja tikkujen kuumottelu kassissa laantui. Nyt testattu uudelleen ja negatiivinen oli. Shadow, ehdotan että perustat äitiysloman ajaksi (kun silloin ei kumminkaan ole mitään tekemistä) nettipohjaisen helplinen, josta voi kysellä testien toimintaominaisuuksista 🙂

    Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.