Mistä tietää syksyn saapuneen?

Turun klinikka kesä 2013Väestöliiton Turun klinikan henkilökuntaa virkistäytymässä kesällä.

Lähes helteiset lämpötilat ovat hellineet lounaissuomalaisia viimepäivinä. Silti luonnossa liikkujan on ollut helppo nähdä merkkejä syksyn saapumisesta. Myös urbaani eläjä on huomannut syysmuutoksia kaupungin rytmissä ja tunnelmassa: opinahjot ovat avanneet ovensa, harrastepiirit käynnistyvät, kahdeksan- ja neljänruuhka täyttää pääväylät, näyteikkunoiden visuaalinen ilme muuttuu.

Turun klinikalla syksyn varma merkki on ollut koko klinikan henkilöstön kokoontuminen saman pöydän ääreen pohtimaan loppuvuoden ja tulevan vuoden toimintaa. Samalla vaihdetaan lomakuulumisia ja ihastellaan toistemme päivettynyttä sekä virkistynyttä olemusta.

Tänä kesänä Turun klinikan kesä oli erilainen kuin se, mihin viimevuosina on totuttu. Pitkään pohdinnassa ollut haave vastata asiakkaidemme pyyntöön pitää klinikka auki koko kesän kävi toteen. Hankalan yhtälön edessä usein toiveikkaina todetaan: ”Asioilla on tapana järjestyä”. Näin kävi ainakin tällä kertaa Turun klinikalla: monen onnellisen tapahtuman lopputuloksena osoittautui, että juuri sopiva joukko halusi viettää kesälomansa hieman epätyypilliseen aikaan tai parissa pätkässä. Viimeksi lomalta töihin tulleet kuulostelivat varoen, onko muiden lomaenergisyys vielä tallella, kun itse asteli työmaalle. Työpaikalla koetun työnilon voimaannuttava vaikutus tuntui lähes väkevämmälle kuin taaksejäänyt lomakokemus.

Heti syyskuun alussa henkilöstökyselyssä selviteltiin, mistä työnilo syntyy? Jokainen vastasi omalla persoonallisella tyylillään, mutta jokaisessa vastauksessa ydinviesti oli sama.  Se kiteytyy hyvin seuraavassa lainauksessa: ”Työniloa saan jo pelkästään siitä ajatuksesta, että saan tehdä juuri sitä työtä, mistä olen unelmoinut. On hienoa huomata, että sinnikkyys ja määrätietoisuus palkitaan, ja unelmatkin käyvät toteen. Työniloa saan myös siitä, että saan olla mukana niin monen ihmisen elämän tärkeimmissä hetkissä ja auttaa tuomaan todellista iloa ja onnea toisten ihmisten elämään. Työni ei voisi olla palkitsevampaa! Lisäksi työniloa on onnistumisen ilo: Kun huomaa osaavansa työnsä, huomaa että on siinä hyvä ja saa siitä myös palautetta, ja huomaa päivittäin oman työnsä kantavan hedelmää, tuo se suunnatonta iloa työntekoon ja tekee arjesta entistä rikkaampaa.”

Kiitos teille asiakkaamme, että latasitte meidät täyteen työniloa tänä ikimuistoisena hellekesänä 2013!

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.