Riittävän painavaa

”Kolme viikkoa tiukkaa treeniä ja herkuttomuutta ja vasta viisi senttiä kadonnut vyötäröltä”

”Olen aina ollut kokoa 36. Se on mun koko ja mun pitää pysyä siinä”

”Kunhan mä laihdun 10 kiloa, niin sitten mä oon tyytyväinen”

”Mun paino ei saa olla yli 50 kg”

Nämä kaikki lauseet olen kuullut ystävieni suusta ihan vähän ajan sisällä. He kaikki ovat olleet raskaana ja synnyttäneet kukin 2-3 kertaa. Heillä on siis jokaisella lapsia. He ovat iältään lähempänä 40- kuin 30 -vuotiaita.

Ensimmäisen kommentin takana on liikunan ja terveyden ammattilainen. Toisen kommentin sanojan en ole koskaan nähnyt syövän kunnolla tai koskaan herkuttelevan. Kolmas, jos laihtuu 10 kg, on sairaalassa. Ehkä sitten on tyytyväinen. Neljäs, alipainoinen äiti hiki-urheilee kaiken vapaa-aikansa.

Tekisi mieleni karjua päin naamaa HERÄÄ PAHVI! Te olette roolimalleja lapsillenne! En osaa tai en halua jatkaa keskustelua heidän kanssaan aiheesta.

Miksi minua suututtaa tämä? Olenko kateellinen, koska itse en pysty elämään yhtä kurinalaisesti? Tunnenko paremmuutta näyttäessäni mielestäni terveempää mallia lapsilleni? Keräävätkö nämä naiset pikkulasten tavoin kehuja vähättelemällä itseään? Mitä se kertoo heidän parisuhteistaan vai kertooko mitään? Pelkäänkö, miltä minä, tavallinen tallaaja, näytän näiden äärimmäisyyksiä tavoittelevien ihmisten silmissä?

Vai kumpuaako vihastumiseni surusta – nämä naiset kurittavat ystäviäni? Ei ystäviäni saa kohdella huonosti! En tiedä muusta kuin, että minulle nämä naiset ovat täsmälleen sopivan kokoisia ja silmissäni he ovat kauniita juuri nyt.

Yksi kommentti artikkeliin ”Riittävän painavaa

  1. En ihmetteme ollenkaan että nuo paino ongelmaan viitaavat komentit suututtavat sinua. Auttaisiko että heille huutaa herää pahvi? Eikö olisi parempi keskustella heidän kanssaan, jos he keran ovat ystäviäsi.. Jos he tarvitsevat kehuja mikset hyvänä ystävänä niitä antaisi??
    Kiinitn huomionta erityisesti viimiseen lauseeseesi. ” En tiedä muusta kuin, että minulle nämä naiset ovat täsmälleen sopivan kokoisia ja silmissäni he ovat kauniita juuri nyt.” Lauseesasi toteat että he ovat sopivia ja kauniita juuri nyt?? Viimeisen komentin sanoja toteaa että ”Mun paino ei saa olla yli 50 kg” eli selvästikkin hän on sammaa mieltä kanssasi ja on mielestään kaunis juuri nyt, eikä halua painonsa nousevan ja tekevän häntä epäkauniiksi.
    Toisen komentin sanoja toteaa ollensa aina kokoa 36 ja että siinä hänen täytyy pusyä. Hänkin siis ymäryää olevansa kaunis juuri sellaisena kuin on aika ollut. Ensimäisen komentin sanoja taas on tiedostanut itse taepeen laihduttaa, mikset ystävänä tukisi häntä? Kolmannen lauseen taas kuulee melkein joka toisen 40 vuotta lähentyneen naisen suusta. Eivätkö nämä naiset juuri ole hyviä roolimallejä kaikille? Ottaen huomioon että suomessa on ylipainoisuus lisääntynyt. Minustä näiden naisten elämän tavasta tulisi ottaa mallia. He pitävät kehostaan huolta syömällä terveelisesti ja liikumalla. Sanoisin että tälläisiä ihmisiä on suomessa surkuteltavan vähän ja kohta vielä vähemmän, jos heidän terveelistä elämäntapaa surkutellaan.

    Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.