Putkiremontti

Tavallinen arki on muuten tosi arvokasta. Se arki, mikä toistuu ja on samanlaista ja siinä voi kukin tehdä mitä haluaa eikä suurempia stressinaiheita  ole. Sitten klonks postiluukusta – putkiremontti!

Alkavat tupatarkastukset ja mittaukset ja epätodelliset ehdotukset: ”Nuo kaapit voisi poistaa, tuon oven voisi uusia”. Mitä!!! Ovi on melkein yhdeksänkymmentä vuotta vanha. Puuseppä on sen silloin huolella rakentanut, ajatellut kestäväksi, hyväksi oveksi. Minä rakastan sitä ovea. Näpit irti ovesta!

On kauhean vaikeaa olla heittäytymättä pikkulapseksi, joka roikkuu ovenpielissä ja vanhoissa pattereissa: Älkää viekö tätä pois! Entä jos kumppani sanoo: ”Kaikki uusiksi” – silloin on keskustelun paikka. Kaikki diplomatian taidot otetaan käyttöön.

Väestöliiton parisuhdepostilaatikkoon tulvii kirjeitä pareilta, jotka eivät ole tottuneet minkäänlaiseen riitaan. Sitten tulee putkiremontti.  Parit joutuvat kuukausiksi asumaan vieraisiin nurkkiin ja yhtäkkiä ollaankin kaikesta eri mieltä. Mitä tehdä? Ero putkiremontin vuoksi?

On stressaavaa purkaa kotiaan, muuttaa edestakaisin, etsiä valokuviaan ja joulukoristeita, parit kertovat. Eräs kaupanmyyjä kertoi, että kun hänen vanhojen asiakkaidensa kotona alkaa putkiremontti, heitä ei sitten enää näykään ollenkaan, koskaan. Vanha ihminen taittuu ison stressin alle. Täysin itsenäinen ihminen laitostuu toisten hoivissa muutamassa kuukaudessa.

Parisuhde vaatii kestävyyttä erityisesti, kun perusarki muuttuu. Tänään kun kävelin aamulla töihin, ajattelin miten tärkeää ihmiselle on tavallinen arki. Putkiremontti opettaa taas arvostamaan sitä, miten hienoa on mennä suihkuun pesemään tukka ja kraanasta tulee vettä! Ja miten kiva on laittaa kahvit, kun sähköäkin riittää.

Hyviä putkiremontteja kaikille. Se näyttäisi olevan ala, jossa lama ei näy.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.