Pettämistutkimusta

Olen hahmotellut tulevaa parisuhdetutkimusta pettämisestä. Suurimmat pettämisluvut löysin Kanadasta: reilusti yli puolet naisista ja miehistä pettää. Pettämistutkimukset tavallisesti kertovat vain heistä, jotka osallistuivat tutkimukseen, joten ei hätää.

On tärkeää tarkastella parin etääntymistä toisistaan, jotta voisimme oppia siitä. Ei ole tarpeellista etsiä syyllisiä, vaan on syytä tarkastella välimatkaa, joka syntyy rakastavaisten väliin ja lopulta johtaa pettämiseen.

Pettämisen määritelmä on muuttumassa fyysisestä teosta virtuaaliseen. Se on muuttumassa sukupuoliyhteydestä vieraan kanssa valehteluun omista tunteista ja tekemisistä esimerkiksi internetissä.

“Nettipettäminen ilman fyysistä kontaktia on kaikkein vahingollisin pettämisen laji”, sanoo Charles J. Orlando, yhdysvaltalainen parisuhdeasiantuntija ja tietokirjailija, jonka parisuhdekirjat ovat saavuttaneet suuren suosion. ”Kun kiinnyt tunteillasi toiseen ihmiseen, olet luultavasti jo henkisesti hylännyt avioliittosi. Jos toisaalta pettäminen on vain seksiä, kyse ei välttämättä ole kiintymyksestä vaan satuttavasta virheliikkeestä”.

Seksuaalisuus on ihmisen perustarve, niin kuin emotionaalinen läheisyys ja itsen tunteminen arvokkaaksi kumppanin rinnalla. Kun nämä asiat puuttuvat parisuhteesta riittävän kauan, ajatus pettämisestä voi tulla houkuttelevaksi.

Kun ajat muuttuvat, pettämisen määritelmän täytyy muuttua.

3 kommenttia artikkeliin ”Pettämistutkimusta

 1. Se on juurikin näin, jos tietää toisen olevan tunnetasolla vieraan kanssa, niin se jos mikä on pettämistä… surullista.

  Tykkää

 2. Voisi ottaa huomioon myös sen, että kaikille seksi ja läheisyys jonkun kolmannen kanssa ei ole pettämistä, vaan valehtelu tällaisesta toiminnasta.

  Tykkää

  1. Runotytölle… mitä se pettäminen sitten sinusta on??? Eikö se ole juuri sitä että ollaan toisen tietämättä kolmannen kanssa. Ja jos sellaiseen on tarve, niin minusta silloin ei ole kysymys aidosta rakkaudesta siihen jonka kanssa on vakituisesti. Sellainen suhde ei ole täydellinen.
   Jos pettää…se satuttaa kaikista pahimmalla tavalla.
   Mutta jos molemmilla on sama tarve, olla ulkopuolisten kanssa ja siitä sovitaan, niin silloin minusta se on siedettävyyden rajoissa. Mutta itse en kyllä moiseen pystyisi… kun rakastaa toista niin paljon, ei halua satuttaa, enkä pystyisi elämään enää sen syyllisyyden tunteen kanssa. Joten minun periaatteeni on että parisuhteeseen ei kuulu ulkopuoliset suhteet eikä vaihtelun halun tyydyttäminen. Voihan sitä kumppanin kanssa yhdessä keksiä kaikkea kivaa vaihtelua, ja se jos mikä antaa paljon enemmän.

   Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.