Arki alkaa – häviääkö ilo?

Herätyskello pirisee. Aamupala, kuppi kahvia, lapsen herätys, repun pakkaus ja vaatteiden valinta ja kohti päiväkotia ja työpaikkaa. Iltapäivällä sama rumba jatkuu: ruoan laitto, leikkihetki, iltapala ja nukkumaan meno..

Vai pitääkö sen mennä niin? Onko sallittua nauttia arjesta? Antaa suukko puolisolle ja lapselle aamutuimaan ja lähteä hymysuin yhdessä päivän touhuihin. Kotiin tullessa vietetään rauhassa yhteistä perheaikaa ja illan tullen, kun lapsi on mennyt nukkumaan, istahdetaan puolison kanssa takapihan terassille ja nautitaan hetken aikaa kauniista elokuun illasta.

Arjen ei tarvitse olla kurttuotsaista puurtamista. Rutiineja on, mutta ne tuovat myös hyvää. On mukava aloittaa päivä niin, että siinä on rytmi. Lapsikin tarvitsee sitä. Päiväkotikavereita ja luokkatovereita on jo ehtinyt kaivata, vaikka kuinka mökkielämä tai matkat ovatkin tuntuneet ihanalta luksukselta kesän aikana. Ja on ilo tavata jälleen työtovereita, jotka ovat levänneitä, virkeitä ja aikaansaavia loman jälkeen. Arjesta voisi miettiä, että olen mielessäni pääsääntöisesti lomalla, mutta käyn vaan välillä pistäytymässä töissä tai koulussa.

Samalla tavalla kuin loman aikana, myös arjesta on lupa, ja tulee nauttia!  Perheen kanssa yhteisestä tekemisestä, samoin kuin omasta parisuhteesta. Puolison kesäinen renttuparta, joka uhkaavasti alkoi mökillä ollessa rehottaa, saattaa olla poissa, mutta sama ihana mies siellä on sisällä. Edelleen hän harjoittelee illalla takapihalla golfia. Lasten kanssa on oikeus viettää viikonloppuisin pyjamapäiviä tai takapihalla lettukestejä ja itsekin voin edelleen jatkaa hyvän dekkarin lukemista myös arki-iltoina.

Arki on siis oikeastaan aika ihanaa, nautitaan nyt siitä!

Lisää kirjoituksia arjesta.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.