Kauniit häät

20130628_170026Olin viime viikonloppuna mukavissa ja mielenkiintoisissa häissä Tukholmassa. Oli ihana nähdä konkreettisesti, että tällä maapalolla on meille kaikille tilaa ja voimme elää yhdessä  väristä, kielestä ja taustasta huolimatta.

Hääjuhlissa yhdistyi kolme eri kulttuuria. Sulhanen on kurditaustainen (muuttanut pienenä Ruotsiin) ja morsian intialaistaustainen (syntynyt Ruotsissa).  Hääparissa yhdistyvät sekä omien kulttuurien piirteet, että länsimaalaisen kulttuurin piirteet. Kolmen kulttuurin yhdistyminen oli kaunista kateltavaa.

Hääpäivänä, muutama tunti ennen juhlien alkamista, sulhanen haluaisi oman kulttuurinsa mukaisesti hakea morsiamen vanhempien kotoa. Intialaisilla taas on tapana luovuttaa morsianta sulhaselle ja hänen perheelleen. Kulttuurit kohtasivat liikuttavasti, kun sulhanen lähisukulaisineen haki kurdilaisen musiikin tahdittaman morsiamen. Limusiini haki hääparin ja koko tilanne näytti ihanalta, kuin kuvankauniilta elokuvalta.

20130628_170227

Kun hääparit saapuivat juhlasaliin, siellä näkyi kurdi, intialainen ja ruotsalainen kulttuuri niin  musiikissa ja ruoassa kuin tansseissakin. Maistraatin edustaja suoritti vihkimisen ja joka kolmas musiikkikappale oli vuorollaan kurdi, intialaista ja länsimaista musiikki.

Morsiamen veli piti ihanan puheen. Samalla kun hän toivotti sulhasen tervetulleeksi perheeseen hän kertoi:

”Kun kuulimme, että nämä kaksi nuorta ovat päättäneet mennä naimisin meitä jännitti, varsinkin minua. Ajattelin, että miten me tästä selviämme. Mutta tänään ymmärsin, että se ei ole mahdotonta. Varsinkin tänä iltana olen niin kiitollinen hääparille. Omalla hyvällä esimerkillään he kertoivat meille, että vaikka eri kulttuurien ihmisissä on eroavaisuuksia, on meissä ennen kaikkea myös paljon samaa.”

 

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.