No nyt en kyllä tajua mitään

Tein molemmat testit. Clearbluen digitaalinen testi sanoo Raskaana 1-2. Apteekin testiin ei 10 minuutin sisällä tullut minkäänlaista viivaa.

Pelkään, että tää vois tarkoittaa sitä, että munasolu on kiinnittynyt, mutta lähtenyt ihan alkumetreillä pois, eikä kuukautiset ole vielä alkaneet, koska otin viimeisen lugesteronin (kohdun limakalvoa ylläpitävä keltarauhashormonikapseli) eilen illalla.

Ja koska toi Clearblue on vissiin herkempi, se näkee vielä että kiinnittyminen on tapahtunut. Apteekin testin viitearvojen sisälle hormoni mahtui ekalla testikerralla 2 päivää sitten, mutta ei enää, eli se on laskenut? Kummallakin Apteekin testi -kerralla virtsa oli ollut kyydissä suunnilleen yhtä kauan.

Ei kai auta kun oottaa vieläkin.

 

17 kommenttia artikkeliin ”No nyt en kyllä tajua mitään

 1. Jospa se Aptekin testi olisi ollut maanantaikappale. Muutenhan tämä tarina on kuin suoraan satukirjasta! Ensimmäisellä kevyellä hoidolla plussa niin että pärähti! Jos nyt kääntyy vielä miinukseksi, muista kuitenkin että tuo plussa on ISO asia. Teillä tuota hedelmällisyyttä on nyt ihan todistetusti. 🙂

  Tykkää

  1. Heipä hei Anniina Lantti. Kiitos viestistä!Niin mäkin tässä muistuttelen itselleni, että 80% voittoa oli saada tietää, että me pystytään hedelmöittymään 🙂

   Ja kiitos Emminkäinen taas myötäelämisestä.

   Nyt on kyllä olo muutes aika vaisu.

   Tykkää

 2. Hei,
  oli pakko kommentoida, kun muistan oman tuskan tuossa tilanteessa. Mulla nimittäin Clearblue kanssa näytti plussaa ja apteekin omalla tuli nega. No nyt se neiti-nega nukkuu tuolla päikkäreitään.

  Ja moni muukin läheisistä on saanut väärää negaa sillä apteekin omalla testillä, joten toivottavasti siitä on kyse nytkin.

  Tykkää

  1. Oon nyt vähän maani myynyt. ja aika samaa rataa tuntuu menevän kuin sullakin. aamupissasta clear blue näytti raskaana 1-2. nyt sun innoittamana tein keskellä päivää vielä apteekin oman testin, eri merkin kuin aikaisemmin, ja ei siihen kyllä mitään ilmaantunut, ellei jokin näköharhaksi sekoitettava. 😦 olo ei ole yhtään raskautunut. toisaalta, missä ne kuukautiset on? ei toi lutinus ole niitä ennenkään pitänyt loitolla.

   Tykkää

   1. Voi ei!

    Mutta toisaalta antaa perspektiiviä tähän omaan katkeraan korppuhetkeen, että tietää ettei ole just tällä hetkellä maailman ainoa mahdollisesti huono-onninen 🙂 Esim. voisin nousta sängystä ja mennä katsomaan, onko mies saanut kalaa. Se on siis ongella ja tuolla on hieno ilma. Itse olen keskittynyt olemaan itsesäälinen zombie, vaikka toisaalta tajuan että on ihan mieletöntä että ainakin hedelmöittyminen on tapahtunut (ja ehkä kaikki itse asiassa on ookoo, en vaan uskalla ajatella niin nyt).

    Ehkä sieltä verikokeesta tulee kummiskin hyviä uutisia! Pidän peukkuja pystyssä täällä!

    Tykkää

   2. Vielä sitä, että sulle tää on kyllä varmasti piinaavampaa kuin mulle, koska pelkkä hedelmöittymisen ihme ei ollut teillä enää novelty. Mutta siksi aattelenkin, että sun veritestistä tulee varppina hyviä uutisia!

    Tykkää

   3. Miehen kommentti: ”en laittais paljon painoarvoa sun päiväpissalle”. 😀 Mutta kattoos nyt, huominen kertoo paljon, vaikka alan jo henkisesti varautua pahimpaan. mut p…a tsägä jos kolmesta alkionsiirrosta tulee kaks kemiallista raskautta!? Toivotaan molemmille suurta ihmettä.

    Tykkää

 3. Moi Hilkka! Tuo on piinaavaa ja hämmentävää. Onnea joka tapauksessa plussasta, olipa se sitten lyhytaikainen tai ei. Se on sinänsä hyvä merkki! Minulle kävi hiljattain niin, että sain äärimmäisen vaalean plussaviivan testiin. Elämäni ensimmäisen. Se tuntui suurelta ihmeeltä, sillä olimme tilanteessa, ettei ollut mitään takeita että tuota hetkeä koskaan tulisi. Testailin parin päivän välein, viiva voimistui, mutta tosi hitaasti. Googletin varmaan maailman jokaisen vaaleasta plussasta suomeksi tai englanniksi kirjoitetun kokemuksen ja löysin niin rohkaisevia kuin lannistaviakin tarinoita. Sellainen konsensus asiasta tuntui joka tapauksessa vallitsevan, että ei vaaleaakaan viivaa tule, jos mitään ei ole tapahtunut, eli jos hedelmöittynyt munasolu ei ole ainakin yrittänyt kiinnittyä. Tämä vahvistettiin myös klinikalta kun soitin sinne parin vaalean testin jälkeen: ”Voit ajatella että raskaus on alkanut. Paljon onnea!”

  Minulle kävi niin, että vajaan viikon kuluttua plussasta alkoi niukka vuoto. Sekään ei aina ole paha merkki. Menin verikokeeseen.

  Veritestillä tilanteeseen saa tosiaan hieman enemmän selvyyttä ja ymmärtääkseni voit ottaa sen missä tahansa terveyskeskuksessa. Jos kokeeseen menee aamulla, saa tuloksen yleensä samana päivänä. Siitä voidaan raskaushormoonin perusteella karkeasti arvioida, vaikuttaako hormonin määrä raskauden kestoon nähden normaalilta vai onko niin, että hormonia on niin vähän, ettei raskaus todennäköisesti jatku. Noissakin on yksilöllistä vaihtelua, joten diagnoosi on käsittääkseni usein muotoa ”vaikuttaa ihan hyvältä” tai ”ei näytä kovin hyvältä”.

  Oma tulokseni oli hieman alakanttiin. Sen hetkinen tulkinta oli se, että raskaus on selvästi alkanut, mutta aika näyttää, jatkuuko se, kaikki oli edelleen mahdollista. Tuokin oli iloinen yllätys, olin taas varautunut huonoihin uutisiin. Olin tosi onnellinen siitä, että päästiin tuohon saakka. Seuraavana päivänä tuli jo kipuja. Niitäkin voi olla ilman että peli on menetetty. Minua ultrattiin muutamana päivänä peräkkäin ja otetiin verikokeita. Silloin kävi selväksi, että raskaus ei tällä erää jatkuisi. Raskaus oli siis päättynyt aika lailla alkumetreillä, mutta todistettavasti alkanut. Tästä seurasi vielä lisää komplikaatioita, mutta nyt alan voida paremmin. Koettelemus oli melko rankka, mutta toistaiseksi se tuntuu yhtä kaikki tärkeältä erävoitolta. Ihmiset kokevat nämä takuulla hyvin eri tavoin omasta historiastaan ja muusta riippuen, itse koen että oli hurjan iso ja hyvä asia, että pääsin nyt ensimmäistä kertaa tuohon vaiheeseen, että sain hetken olla raskaana. Se tuntuu asioiden mutkistumisen jälkeenkin helpommalta kuin jos alkionsiirtoa olisi taas seurannut pelkkä tyhjä testiviivan paikka ja tavalliset kuukautiset, kuten muutamalla edellisellä kerralla on käynyt.

  Tsemppiä sinulle näihin epäselviin päiviin ja valoa tulevaan!

  Tykkää

  1. Sara, mä aattelinkin että sulle on varmaan tapahtunut jotain kivaa tai jotain tyhmää, kun ei olla kuultu susta vähään aikaan. Se oli siis tällaista kivaatyhmää sitten. Hyvä kuulla, että alat voida paremmin.

   Ja erityisesti hyvä kuulla, että tulit raskaaksi! Onneksi olkoon!

   Vaikka musta tuntuu just nyt apealta, kun ajatteen, että jotain mätää tässä on oltava,hetken ulkopuolella elävä osa mielestäni osaa onneksi arvostaa sitä, että kai tässä nyt on aika kiistattoasti osoitettu, että pystyn hedelmöittymään. Eli isoin pelko selätetty.

   Oon pahoillani, että jouduit käymään läpi epävarmuuden, pettymyksen ja komplikaatiot. Mutta oikeesti, hitsi kyllähän toi ihan selvästi on siilien kokoontumisajojakin parempi merkki siitä, että parhaan mahdollisen hyvän toteutuminen on vain ajan kysymys.

   Voimia!

   Tykkää

 4. Vielä pieni tarkennus: Saatoin keksiä aivan omasta päästäni tuon väitteen, että missä tahansa terveyskeskuksessa voi käydä ottamassa raskaushormonitestin (Hcg). Se ei siis välttämättä pidä paikkaansa. Mutta oman kunnan terveyskeskuksessa ainakin voi.

  Tykkää

  1. Mä aattelin, että jos jollain ilveellä osaisin olla testaamatta tai käymässä verikokeessa keskiviikkoon saakka, jos silloin vaikka alkais kuukautiset.

   Tai ehkä soitan huomenna aamulla Väestöliiton Turun klinikalle ja kysyn, mitä pitäis tehdä (Helsingin klinikka on kesätauolla, Turku auki). Kun mietin, että jos oisinkin raskaana, niin oliskohan jotenkin olennaista jatkaa keltarauhashormonin käyttöä. Ne kapselit nääs loppui eilen.

   Hmm, mut toisaalta mulla on mielestäni sellanen matkavakuutus joka korvaa myös Suomessa tapahtuvat jutut. Jos kävisinkin täällä kotopuolessa yksityisellä verikokeessa.

   Tykkää

 5. Klinikalle soittaminen on minusta kannatettava idea, huomattavasti parempi kuin esim. loputon googlettelu. 🙂 Nuo klinikat on siitä ihania kun aina voi soittaa ja spekuloida. Ja yksityisen etuna on se, että yleensä siellä saa ihmiset kivasti kiinni. Mulla on sellainen käsitys että yleensä keltarauhashormonin käyttöä ei jatketa testin jälkeen, oli tulos mitä tahansa. Oman keltarauhasen pitäisi silloin toimia jo tarpeeksi hyvin. Ilmeisesti pakastetun alkion siirrossa kuitenkin on vähän eri juttu ja silloin lääkitystä käytetään pidempään.

  Tykkää

  1. Joo, loputon googlailu on vihoviimeistä. Pitäis keksiä joku sana sille hetkelle, kun tajuaa ”yhden ihan pikku asian tarkistanisen” lipsahtaneen loputtomaksi googlailuksi. Siis silleen samaan tyyliin, kun takavuosina oli se kirja, jossa oli keksitty merkityksiä suomalaisten paikkakuntien nimille. Taisi olla nimeltään Elimäen tarkoitus – äkkiäkös sen varmistaisi googlesta.

   Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.