Ja taas

Tällaista ei korkeintaan keskinkertaisella kärsivällisyydellä varustettu Ihminen kestä.

Tein äsken toisen testin. Sen nimi oli Clearblue ja se oli joku hyperversio, josta apteekissa oltiin sanottu, että se on heidän kaikista herkin testinsä.

Siihen tuli ihan samanlainen hailu hailu hailu viiva kuin eiliseen testiin. Paitsi sininen. Ja ehkä vielä vähän hailakampi kuin eilinen punainen. Tällä kertaa vahdin kelloa koko ajan. Hailuke tuli noin kolmen minuutin kohdalla niin kuin pitikin.

Tuli mieleen seuraavat eilen käydyt sananvaihdot:

ÄITI: Voit hyvin herättää mut. (En herättänyt äitiä enkä miestä. Nyt toivon, että olis joku, jonka kanssa spekuloida aistiensa toimivuutta.)

YSTÄVÄ OULUSTA: Ai sellasta hymynaamatestiäkö ei voi ostaa, ettei tarvi tulkita viivoja?

YSTÄVÄ BRYSSELISTÄ: Mun yksi hädintuskin näkyvä viiva katsoo alakerrassa telkkaria ja toinen tuhisee sängyssään. Viivaa ei tule, ellei ole raskaushormonia.

ISI: Pessimisti ei pety.

SUSI: Tässä on vielä liian monta muttaa.

AINU: Seuraavana aamunakin se haalea viiva oli vielä yhtä onneton haalea viiva, mutta parin päivän päästä sitä ei enää näköharhaksi voinut luulla. Sulla on pitkiä hetkiä edessä. Jaksamista niihin!

Nyt mun aamu jatkuu silleen, että otan Lugesteronin ja koitan vielä vähän nukkua. Sitten mennään Suden kanssa ostamaan multi-pack raskaustestjä. Teen niistä ekan vasta maanantaiaamuna. Sitä ennen koitan olla ajattelematta mitään.

15 kommenttia artikkeliin ”Ja taas

 1. Hei Hilkka!
  Onpas sulla siellä nyt jännät paikat, vaikkakin veikkaan kyllä, että tuo hailakka viiva viittaa vahvasti plussaan, koska kokemuksesta tiedän kuinka tyhjää ja ei missään valossa hailakkaa se kyllä osaa silloin näyttää, jos hormonia ei ole veressä.
  Meillä on myös kaksi vuotta yritystä takana, tutkimulsia viime syksystä, hormonihoitoja tämän kevään ajan ja ensimmäinen inseminaatio tehtiin huhtikuussa. Ja vastoin todennäköyyksiä ja omaa pessimismiäni, kävi niin, että raskauduin heti tästä ensimmäisestä virallisesta hoidosta, vaikka meille sanottiin, ettei se meidän kohdalla ole järkevä hoito ollenkaan, ivf:ää suositeltiin ensisijaisena, mutta halusimme kuitenkin tätä ensin yrittää. Minun ei tarvinnut hailakoita viivoja arvuutella, sillä meidän klinikalla on kai käytäntönä, että hoitojen jälkeen otetaan aina raskaustesti verikokeella heti kaksi viikkoa toimenpiteestä ja en ollut kyllä korviani uskoa, kun hoitaja puhelimessa sanoi, että joo, kyllä tää on positiivinen. Meinasi puhelin pudota kädestä ja itkuhan siinä tuli. Olin ollut NIIN varma negatiivisesta, vaikka minulla oli paljon oireita, vatsanvääntöä, rintojen aiempaa selvästi voimakkaampaa aristusta ja tihentynyttä virtsaamisentarvetta (niin ja armotonta kiukuttelua), mutta kaikki oireet hävisivät pari päivää ennen testiä ja siksi olin negastani niin varma, että soitin tämän kohtalokkaan puhelun kesken seminaarin, ajattelin, että siellä se nega on helpompi kestää, sen kun palaa takaisin luennolle, mutta toisin kävi. Aika epäuskoinen olo oli ja jos ei asiasta olisi ollut verikoevarmuutta, olisin varmaan myös tyhjentänyt apteekin testivarastoja. Ja niin kuin sinullakin, laitoin paljon oireita lugejen piikkiin, niistä kun tulee kaikenlaista ja aiemmista toiveikkaista kierroista olin oppinut, että kaikenlaisia oireita on ja varsinkin näiden hormonihoitojen aikana ei oikein voi luottaa omiin tuntemuksiin, kun omat toiveet ja hormonit sotkee pään ja kehon.
  Tsemppiä sinulle nyt jänniin päiviin, toivotaan parasta!

  Tykkää

   1. Meidän tarina ei lopulta niin mahtava ollut. Raskautta kesti pari kuukautta, mutta kesäkuun lopulla se valitettavasti meni kesken. Nyt yritän toipua niin fyysisesti kuin ennen kaikkea psyykkisesti tästä pettymyksestä. Yritän rohkaista itseäni sillä, että jo se, että tulin raskaaksi, on hyvä juttu, mutta samalla kokemus pistää kyyniseksi ja varsinkin surulliseksi. Elokuussa hoidot jatkuvat, luultavasti mennään aika pian ivf:ään tai icsi:hin. Mutta kuitenkin, onnea teille ja kaikille meille yrittäville!

    Tykkää

   2. Voi ei Miriam, olen tosi pahoillani. Kaksi kuukautta on pitkä aika. Sellainen, että siinä ehtii jo tottua ajatukseen. Ja se tapahtui ihan vasta. Voimia suruun ja paljon onnea seuraavaan hoitoon! H

    Tykkää

 2. Heräsin yöllä puoli viisi, olin varma että olin kuullut nyyhkettä. Tosiasiassa se oli koira, joka halusi ulos. Jännitin kuitenkin tänäkin aamuna niin Hilkan testitulosta, että uni ei tullut silmään, pyytelin paikalle kaikki mahdolliset suojelusenkelit ja niitten kaverit. Kävin vessassa ja kurkistin testipakettiin: koskematon. Siis takaisin nukkumaan. Muutaman tunnin päästä lähdin koiran kanssa lenkille etten herätä koko taloa. On niin jännää ettei koskaan. Tietenkin kaipaan lapsenlasta, mutta eniten haluan lapselleni tasapainoista onnea. Huh hellettä!

  Tykkää

 3. On tää piinaavaa! mullakaan viiva ei vahvistunut eilisestä. heräsi jo kauhukuvat, että tää on kemiallinen raskaus (yks sellainen jo takana) eikä alkio kunnolla kiinnittynytkään… no, maanantaina veritestiin. saapahan tuloksen ”mustaa valkoisella”. sitä ennen kuitenkin varmaan pari raskaustestiä ja hermot riekaleina..

  Tykkää

  1. Moi Lennu, kiitos raportista.Ehdinkin tässä miettiä, mitä sun viivalle kuuluu.

   Huh juu nimenomaan piinaavaa. Olin aina aatellut, että raskaustestistä tulee joko kauhee itku tai hillitön riemu. Epädramaattinen ”öö, mitä?” -vaihtoehto ei ollut käynyt mielessä!

   Ostin äsken seuraavat: 1x Apteekin raskaustesti ja 1x Clearbluen sellanen testi, joka lupaa sanoa joko ”raskaana” tai ”ei raskaana”.

   Halusin tehdä tuon Clearbluen heti kaupungilta kotiin päästyämme, mutta Susi puhui mut ympäri tekemään sen vasta huomenna aamulla.

   Tajusin, että olis pitänyt ostaa myös joku maailman paras dekkari, että saisin muuta ajalteltavaa 🙂

   Minne olet menossa veritestiin ja saako sellaisesta heti tuloksen?

   Tykkää

   1. Mä ostin clearbluen viikkonäkymillä varustetun ja kaks tavallista 🙂 testiin voin mennä ihan terveyskeskukseen, olen julkisella hoidoissa. hoursu soittaa sitten tuloksen. hui!

    Tykkää

   2. Lennu, raportoi sitten! (Tai Pikku Karhun sanoin: ”CIA-raportti, kiitos!”) Hoursusta tuli muuten mieleen hourula + norsu ja jotenkin näissä fiiliksissä en yhtään ihmettelis jos mullekin soittais kohta norsu hourulasta, vaikken käviskään missään verikokeessa 🙂

    Tykkää

  2. Juu, just tota mä kans pelkään, että onkohan noi maailman haaleimmat vaan jotain merkkejä yrityksestä – vaiks olis se kyllä täälläkin päässä kehitystä aiempaan verrattuna.

   Tykkää

 4. Huh, kylläpä menee jännäksi..
  Jotenkin kyllä uskon positiiviseen tulokseen, kun kerran hailakka viiva näkyy. Omat testit ei ole koskaan jättäneet arvailujen varaa..pelkkää negaa vaan..
  Väestöliitossa on jännä tapa, ettei inssin jälkeen pyydetä veritestiin. Vasta IVF tai ICSI:n jälkeen pitäis mennä veritestiin. Tosin itse en viimeksi mennyt, kun kotitesti oli selkeä nega ja olo sen mukainen. Aikatauluuni ei sopinut verikokeeseen meno testipäivänä joten soitin vain klinikalle asiasta. Jos kotitesti olis ollut jotain muuta olisin kyllä verikokeeseen mennyt joku toinen päivä. Nyt se tuntui rahan tuhlaukselle..
  Kärsivällisyyttä tarvitaan tässä puuhassa! Ainahan voit soittaa Väestöliittoon ja mennä verikokeeseen, siellä asia varmistuu.. Jos maltat tulla kaupunkiin näin kesken kesän… Äitisi on kyllä ihanalla tavalla mukana tässä matkassasi!

  Toivon kanssasi parasta tulosta!
  Leppäkerttu

  Tykkää

  1. Kukkuu Leppäkerttu.

   Kiitos viestistä. Hmm, mä en ollut tullut edes ajatelleeksi veritestin mahdollisuutta ennen kuin luin Miriamin kommentin. Väestöliiton Helsingin-klinikka on nyt kesätauolla, mutta voisin ehkä käydä lääkäriasemalla tässä lähikaupungissa, jos esim vielä tiistaina vallitsee samanlainen epätieto. Mut toisaalta tuntuis tyhmältä, koska eiks tän nyt pitäis ihan näin kotikonsteinkin selvitä, jos olis sitä kärsivällisyyttä…

   Ja juu, ihana äiskä!

   Hyvää kesää ja onnea ja voimia elo-syyskuun hoitoon!

   Tykkää

   1. verikokeessa saa tietää hcg-arvon, mut eipä se näin ”maallikolle” paljon kerro. mun piti viimeksi käydä testissä vaikka menkat oli jo alkaneetkin, ja sitten se hoitsu norsulasta (öööö) soitti ja onnitteli plussasta. eli kiinnittymisyrityksiä oli ollut joka näkyi kohonneena hcg:nä ja myös raskaustesteissä kun sen jälkeen tein. hyvä joka tapauksessa että tuli käytyä verikokeessa, muuten olisin ihmetellyt sairaalloisia vatsakipuja ja parin viikon vuotamista… ja vähän lohdutti että kiinnittymisYRITYSTÄ edes oli ollut.

    Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.