Inttiin

Heinäkuun 8. päivänä astuu palvelustaan suorittamaan noin 12 300 uutta alokasta. Intin alkaminen herättää monia tunteita.  Toisaalta intoa, mutta myös jännitystä omasta pärjäämisestä ja siitä mitä on edessä.

Asumiseen ja talouteen liittyvät asiat kannattaa hoitaa siviilissä jo ennalta kuntoon, näin palveluksessa olo helpottuu ja voi keskittyä paremmin varusmiespalveluksen suorittamiseen.

Varusmiespalvelus on fyysisesti ja henkisesti kuormittavaa aikaa. Vaikka fyysistä kuntoa olisi kohottanut inttiä varten, saattaa eteen tulla ongelmia muun jaksamisen kanssa. Tilanne on outo kun uusia naamoja on tupa täynnä, totuttu yksityisyys on menetetty, käskyjä täytyy totella ja elämän on tiukasti aikataulutettua. Koko ajan on kiire, mutta kohta taas odotellaan ja turhautumistaan ei voi oikein ilmaista. Uusiin tyyppeihin tutustuu tiiviin yhdessäolon lomassa ja hauskaakin voi olla, toki leirillä väsyneenä kaatosateessa hauskuutta voi olla vaikea välillä löytää.

Varusmiespalveluksen aikana tunteet vaihtelevat laidasta laitaan. Suurin osa alokkaista sopeutuu ”talon tavoille” parissa viikossa, aina ei kuitenkaan näin käy. Ongelmia on turha hautoa ja asioita kannattaa selvittää kantahenkilökunnan, sosiaalikuraattorin ja sotilaspastorin kanssa tai soittamalla Varusmiesten tukipuhelimeen.

Nuoret aikuiset ovat itsenäisiä ja pärjäävät monesti loistavasti, silti varusmiesten omaisten kannattaa muistaa kysellä silloin tällöin kuulumisia ja olla kiinnostuneita siitä miten nuorella menee.

Uusi tilanne tuo pintaan erilaisia tunteita ja joskus palveluksessa olo voi tuntua äärettömän raskaalta. Omaisten, kavereiden ja Puolustusvoimien omien palveluiden lisäksi varusmiehiä tukee jaksamisessa myös Väestöliiton Varusmiesten tukipuhelin 0800 180 362 Arkisin 18-20.

Hyvää palvelusaikaa erälle II/2013!

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.