2 x ekakerta

Tänään olen käynyt ekaa kertaa inseminaatiossa ja nähnyt ekaa kertaa Kaikista Pienimmän Karhun.

Päivän pääuutiset:

 • Inseminaatiota ei tehdäkään takaapäin. Olin ihan varma, että tehdään, koska nimi kuulostaa niin paljon keinosiemennykseltä, joka – käsittääkseni – tehdään eläimille, jotka seisovat niin kuin eläimet yleensä, eli nelinkontin. Inseminaatio tehdään normaalissa selinmakuuasennossa sellaisella pöydällä, jota tavallinen gynekologikin käyttää. Se ei satu ollenkaan ja on ohi nopeasti.
 • Edes söpöimmät vauvat (Kaikista Pienin Karhu oli tosi söpö ja hiljainen) eivät edelleenkään aiheuta mulle vauvakuumetta. Vähän perhekuumetta kyllä.

Inseminaatio tarkoittaa sitä, että hyvin liikkuvat siittiöt erotetaan erityisellä pesumenetelmällä siemennesteestä ja ruiskutetaan kohtuonteloon munasolun irtoamisen aikana. Meidän tapauksessa inseminaatiota edelsi ovulaation induktio eli munasolun kypsyminen ja irtoaminen varmistettiin hormonihoidolla.

Susi oli jo aiemmin aamulla käynyt laboratoriossa jättämässä siemennestettä pesuun. Pestyt siittiöt oli laitettu ruiskuun, jonka sisällä oli vaaleanpunaista nestettä. Lääkärin mukaan lopputulos oli erinomainen inseminaatiota ajatellen. Ruiskun päässä oli pitkä, ohut katetri.

Aluksi ultrattiin. Siellä näkyi yhä kaksi munarakkulaa, yksi kummallakin puolella. Sitten laitettiin metallinen instrumentti, jonka tehtävä oli ilmeisesti pitää kohdunkaulaa auki. Se tuntui ihan samalta kuin sellainen, jota käytetään papa-koetta otettaessa. Ehkä olikin juuri se.  Lopuksi ruiskutettiin ruiskun sisältö hitaasti katetrin kautta kohtuonteloon. Olin ajatellut, että se saattaisi sattua, mutta en tuntenut yhtään mitään.

Kesken ruiskutusta mua alkoi naurattaa – en muista miksi – ja tuntui tärkeältä saada pidettyä nauru poissa. Pelkäsin, että vatsalihasten hytkyminen toppuuttelee siittiöitä niiden matkalla.  Kaiken kaikkiaan jousimusiikki ei ehtinyt tulla mieleen.

Juhannuspäivästä torstaihin 4.7. saakka käytän vielä Lugesteron-nimistä keltarauhashormonia, jonka tehtävä on tukea keltarauhasen toimintaa.

Perjantaina 5.7. teen raskaustestin. Kerronko montako päivää siihen on? Miljoona.

4 kommenttia artikkeliin ”2 x ekakerta

 1. Nyt peukut pystyyn!

  Mullakaan ei juhannus alkuaavisteluista huolimatta päässyt sotkemaan aikatauluja, vaan pakastealkion siirtoon päästään ensi viikolla (ellei tule yllätyksiä).
  Rattoisaa juhannusta!

  Tykkää

 2. Inseminaatio ei tosiaankaan ollut mikään kamala kokemus, oikeastaan se oli kaikista helpointa kaikista niistä toimenpiteistä mikä sitä edelsi. Ja siitä ekastakin kerrasta voi syntyä jotain ihanaa joka aiheuttaa itselle vauvakuumetta =) Onnea yritykseen!

  Tykkää

  1. Moi Napsukka, kiitos viestistä!

   Juu on huimaa ajatella, että vaikka inseminaatiossa on pienet onnistumisprosentit, kaiken järjen mukaan nyt on tähänastisen elämäni suurin mahdollisuus tulla raskaaksi. (Tai ei ehkä sittenkään, varmaan nuorempana olis ollut paremmat – tai oliskohan, oonkohan ollut aina selittämättömästi lapseton?)

   Ja mä luulen, että oon just sellanen, että tuun hirveeseen vauvakuumeeseen, jos saan tietää saavani vauvan. Saisinpa!

   Haluan käyttää tilaisuutta hyväksi ja kysyä: tulkitsinko oikein, että sulle on tehty inseminaatio, joka onnistui? Jos, niin missä vaiheessa tajusit olevasi raskaana? Mun alavatsaa kaihertaa, mutta niin sitä on kaihertanut kyllä aika monessa kierrossa tähän aikaan. Sitten se taukoaa viimeisiksi päiviksi ennen kuukautisten alkua.

   Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.