Ovulaatiotesti

Ovulaatiotesteistä voi olla montaa mieltä.

Yleisin mielipide on ehkä vaihteleva mielipide. (Tykkään ajatella, etten voi olla ainoa, jolla tää on mennyt näin.)

 1. Siis mitä onko tällasia olemassa? Nää näyttää raskaustesteiltä ja toimiikin ihan samalla tikkuunpissausmetodilla. Eikö enää mitatakaan aamulämpöjä? Aika kätevää.
 2. Mutta yäk en käytä. Näistähän ei voi koitua muuta kun paineita.
 3. Uhkasin viime yönä tappaa mieheni, koska se ei jaksanut harrastaa seksiä enää kymmenentenä päivänä peräkkäin. Ehkä pitäis kuitenkin ostaa niitä tikkuja.
 4. Ihan turhia nää tikut. Ovulaatio näyttäisi tapahtuvan. Seksiä harrastetaan oikeina päivinä. Mitään muuta ei tapahdu.
 5. Ehkä niitä pitäis taas kokeilla. Ai no nyt ne onkin loppu kaikista apteekeista.
 6. Vihdoin löytyi! Nyt mä kyllä leikkaan nää liuskat kahtia, niin riittää pidempään. Netissäkin sanottiin, että niin voi tehdä.  (Myöhemmin lääkäri sanoo, että ei voi.)
 7. Katso kohta 4.
 8. Lapsettomuusklinikalla on kartoitettu kuukautiskierto siihen pisteeseen, että seuraava askel on ovulaation testaaminen kotikonstein, kuukautiskierron päivästä 12 alkaen. Jaahas, here we go again. Unohdan kuitenkin ostaa testejä matkalla klinikalta töihin.
 9. Testejä lähdetään ostamaan Siiri-serkun häiden aamuna kirkonkylän apteekista delegaatiolla, johon kuuluvat sekä mieheni että veljeni. Isäni pahoittelee, että juuri tämä on ainoa farmasian teollisuuden tuote, jota ei löydy hänen mittavasta arsenaalistaan. Testi on mielestäni törkeän kallis, 40 euroa seitsemästä tikusta.
 10. Testi osoittautuu digitaaliseksi. Tulokseksi ei tule viivoja, vaan tyhjä ympyrä tai hymynaama. Ekana aamuna suoriudun testistä hienosti vanhempieni vessassa häiden jälkeisestä väsymyksestä huolimatta. Seuraavana aamuna (tänään) Helsingin kotivessassa unohdan, että ennen kuin tikun työntää virtsaan, pitää odottaa vilkkuvan merkin sammumista. Testi menee pilalle ja yritän kikistää uutta pissaa liki tyhjästä rakosta kiireellä, sillä kymmenen minuutin päästä meille tulee kaksi remonttimiestä. Onnistun viime hetkellä.

Tämän aamun kikistyksen saldo oli tyhjä ympyrä. Ei sinänsä yllättävää, koska yleensä mulle tulee positiivinen tulos päivän 14 paikkeilla.

Vähän vaivalloisempaa kuin normiraskautuminen, mutta oikeasti olen onnekas. Koska a) on nää testit kätevämpiä kuin aamulämpöjen mittailu. b) aiempien testikertojen perusteella voin olettaa ainakin ovuloivani. Ainakin pissatestin mukaan. (Lopullisesti asia varmistuu vasta loppukierrosta otettavasta verikokeesta.)

Yksi kommentti artikkeliin ”Ovulaatiotesti

 1. Suosittelen vetämään hätäjarrusta heti kohdan 1 jälkeen. Jos ajatukset meinaa väkisin vajota muihin numeroihin, on välittömästi otettava yhteyttä tervejärkiseen ystävään tai perheenjäseneeseen. Terveisin nimimerkki ”Ovulaatiotesti on ystävä, ei vihollinen”

  Tykkää

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.