Stydiä symboliikkaa

ImageNäin tai kuulin joskus muusikko Remu Aaltosen haastattelun, jossa Remu totesi jostain asiasta, että: ”Siinä on stydiä symboliikkaa.” (Vai olikohan se kuitenkin Andy McCoy?)

Tän aamun näkymässä on joka tapauksessa just sitä. Vastaranta on olemassa, mutta niin sumun peitossa, että voisi yhtä hyvin olla olematta. Välillä tuntuu, että toikkaroin mitään näkemättä matkalla maahan, joka saatta olla olemassa tai sitten ei.

Vähän ontuva vertaus sikäli, että just tätä maisemaa oon katsellut koko ikäni ja tiedän hyvin:

  1. missä vastaranta on,
  2. mitä siellä on (suoraan sanottuna: ei mitään kovin kiinnostavaa),
  3. miten sinne pääsee, vaikka oiskin sumua, ja
  4. että sinne ihan varmasti pääsee, vaikka kestäisikin.

Voispa samaa sanoa lapsettomuudesta.

***

Otin kuvan, koska olin ulkona puhumassa puhelimeen. Olin ulkona puhumassa puhelimeen, koska vanhempieni talossa on vain yksi ovi. Se yksi ovi on ulko-ovi, ja kaikki muut nukkui vielä.

(Jos kuva olisi otettu Suden ja mun kotoa, symboliikka olis ollut erilainen, sillä meidän ikkunosta näkyy taloyhtiön roskakatos, joka on niin lähellä ikkunoita, että se kyllä näkyy kelillä kuin kelillä.)

Olin vapaapäivänä aikaisin hereillä, sillä piti varata aika tutkimukseen, joka tehdän kierron kymmenentenä päivänä. Muistaakseni se on ultra, jossa katsotaan jotain kohtuun liittyvää. Mutta en ehkä muista oikein, lääkäriltä saamani selittävät paperit on kotona punaisessa kansiossa. Kymmenes päivä on ensi perjantai. Samalla tehdään myös munajohdinten aukiolotutkimus.

Sitten otetaan vielä yksi verikoe loppukierrosta, ja kuukautiskierton pitäisi olla kartoitettu.

Oon tosi kiinnostunut tuloksista. En pelkästään sen takia, että niiden perusteella päätetään, minkälaisia hoitoja aletaan tehdä, vaan myös ihan yleiskiinnostuksesta. Mitä mun keho oikein hommailee megasäännöllisten, ei-ikinä-kivuliaiden kuukautisten taustalla? Eikö just tällaisten kuukautisten pitäis vähän niinkun taata, että lasten saannissa ei pitäis olla ongelmaa?

PS: Susi, joka ei ole koskaan nähnyt siiliä, haluaisi kovasti nähdä sellaisen. Ehkä me voidaan alkaa sellasta, että jos nähdään tänä viikonloppuna siili, se on merkki siitä, että saadaan vauva?

2 kommenttia artikkeliin ”Stydiä symboliikkaa

  1. Päivitysilmoitus: Siili | Väestöliiton blogi

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.