Seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisyyttä

Oman seksuaalisuuden kokemus arvokkaana on ensiarvoisen tärkeä osa onnellisuutta. Seksuaalisen halun puute näyttää johtavan oman arvostuksen laskemiseen ja muuten onnellisen elämän muuttumiseen tietyltä osalta onnettomaksi ja surulliseksi. Ihmisillä on tietoinen kaipuu tyydytystä tuottavaan seksiin.

Hyvä kumppani ei aina ole se, joka loppumattomasti jaksaa ymmärtää. Hän on sellainen, joka kannustaa etsimään halua ja arvostaa, silloinkin, kun kumppani on oman halunsa hukannut. Terve itsekkyys on tärkeää seksissä. Joka osaa huolehtia omasta nautinnosta sekä toivoa ja pyytää, on valmis myös antamaan nautintoa toiselle. Seksiin tarvitaan myös seksitaitoja ja niitä voi opetella yksin ja yhdessä.

Suhtautuminen itseen kannattaa olla rakastava. Silloin voi antaa itsestään myös toiselle. On tärkeää arvostaa omaa kehoaan ja seksuaalisuuttaan sellaisenaan. Matka omaan seksuaalisuuteen, omien rajojen määrittäminen ja omien halujensa ja toiveidensa tunnistaminen ovat tärkeä osa seksuaalista hyvinvointia.

Nautinnolliseen seksielämään kuuluvat antamisen ja antautumisen ilo sekä leikkimieli. Seksuaalisen onnellisuuden kaksi tekijää ovat oman halun tunne ja tunne kumppanin halukkuudesta. Hyvässä seksissä ei ole kyse ainoastaan fyysisestä nautinnosta, vaan myös tunnenautinnosta – voi ja uskaltaa heittäytyä nautintoon yhdessä kumppaninsa kanssa ja saada mielihyvää itselleen myös kumppanin nautinnosta.

Parhaimmillaan hyvästä parisuhteesta ja seksistä muodostuu positiivisuuden kehä, jossa kunnioittaminen, arvostus ja myötätunto ovat molemmille tärkeitä.

Aina seksi kumppanin kanssa ei kuitenkaan maistu, eikä toisen into seksiin tartu. Tällöin ei kannata esittää kumppanilleen tekosyitä, vaan kertoa avoimesti, että juuri nyt ei halua harrastaa seksiä tai olla yhdynnässä. Omaan haluun voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten stressi, raskas työtilanne tai vaikkapa taloudelliset huolet.

Opettele ilmaisemaan, mitä haluat juuri tällä hetkellä, tässä rakastelutilanteessa. Kosketa rakastavasti, intohimoisesti ja kutsuvasti. Leiki, sillä rakastelu on aikuisen ihmisen parasta leikkiä. Luota siihen, että annat arvokkainta kumppanillesi: itsesi ja kiihottumisesi lämmön. Sekä kumppanisi että sinä itse olette sen arvoisia.

Lisää aiheesta seksi

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.