Ihmiskoe

Mielenkiintoinen ihmiskoe koittaa, kun kumppani on yli viikon matkoilla. Mitä teen? Syön roskaruokaa. Heitän karkkipaperin kotona lattialle!!! Jätän tiskaamatta! Päällystän lattian sängyn ympäriltä videokasettien kuorilla. Käyn katsomassa Youtubesta sellaisia komediapätkiä, jotka naurattavat vain minua. Käyn katsomassa Youtubesta sellaisia pitkiä sinfonioita, joita tavallisessa arjessa tuskin iltaisin kuuntelisin. Mikä tämä on, yhden hengen joululomako?

No, tavallaan. Koirakin ihmettelee, mitä sinä oikein teet?

Tutkiessani aikoinaan nuoria parisuhteita, eräs nuoren miehen lause jäi mieleen: ”On ihanaa olla joskus erossa, että voi ikävöidä toista”. Se on totta. Me tarvitsemme välillä etäisyyttä ja omaa aikaa ikävöidäksemme, muta myös  toteuttaaksemme omia juttujamme. Tämä viikko on ollut minulle musiikin ja elokuvan huikea viikko. Kun ensi lauantai koittaa, minä siivoan kaikki oman ”lomaviikkoni” jäljet. Tässä muistelen erästä oman isäni antamaa opastusta. ”Tee niin, että pitkään poissa olleen on ihanaa palata kotiin”.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.