Vaihteleva seksuaalinen halu

Seksuaalisen halun puutetta ei tulisi lähestyä ongelmana. Haluttomuus on tilanne, jolloin seksuaalisuuteen ja seksiin liittyvät vaikeuden kuuluvat ihmisen tai parin henkiseen kasvuun. Itsensä kehittämiseen liittyy aina epämukavuutta. Emotionaalisesti sitoutuneet suhteet ovat henkisen kasvun mahdollisuuksia.

Ongelma saattaa löytyä kaikkien viestien sietämisestä, viestinnän puutteen sijasta. Ei riitä, että opimme ilmaisemaan tunteita, vaan niitä pitää myös oppia sietämään. Konflikti on tärkeää, jotta jotakin lähtee liikkeelle.

Kaikista asioista puhuminen on suhteen luottamuksen perusta

Molemmilla on tasavertainen vastuu vaikeiden asioiden esille ottamisessa. Puhumattomuus johtaa siihen, että ei enää tunneta toisiaan. Tällöin parisuhde kehittyy helposti kaverisuhteeksi, jossa eletään saman katon alla ja logistiikka pelaa, mutta turhaudutaan. Tilanne tiedostetaan, mutta ei kyetä muuttamaan etäisyyttä läheisyydeksi. Lopputuloksena on myös seksuaalisen halun puute.

Läheisyys, intiimiys ja seksi ovat asioita, jotka parisuhteessa ovat molempien vastuulla. Kummankin tulee panostaa seksuaalisuuden toimivuuteen, huolehtia sen ylläpidosta ja ilmaista sen tärkeyttä. Ennen kaikkea tulee ilmaista omia tarpeitaan ja uskaltaa pyytää monta kertaa toiselta sitä, mikä itsestä tuntuu hyvältä.

Tilanne ei muutu, jos sitä ei muuteta

Varsinkin suhteen alussa, halutaan rakastella samaan tahtiin ja usein. Myöhemmin, arjen koittaessa, kummankin erilaiset seksihalut tulevat paremmin näkyviin. Seksin kautta kysytään monia asioita: tulenko hyväksytyksi, huomaatko minut, haluatko minua, olenko sinulle tärkeä ja ainutlaatuinen, rakastatko minua? Läheisyyden ja etäisyyden säätely suhteessa on haaste.

Puolisoiden erilaiset elämäntilanteet, mielialojen vaihtelu, erilaiset tunnetilat sekä ilot ja surut, vaikuttavat seksuaaliseen haluun. On täysin normaalia, että välillä seksielämä on enemmän ja välillä vähemmän tyydyttävää. Monet parit voivat elää ihan hyvän elämän vähäiselläkin seksillä, jos se sopii molemmille.

Henkilökohtaiset eroavuudet vaativat osapuolilta kompromisseja, joustavuutta, halua ja keinoja ratkaista ne molemmille myönteisellä tavalla. Molemmille on tärkeää kokea, että pystyy itse vaikuttamaan tilanteessa ja tulee kuulluksi ja ymmärretyksi. Seksuaalisuus ja seksi lujittavat parisuhdetta ja tekevät siitä erityisen.

Seksuaalinen haluttomuus

Rakkauden kieli

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.