Foolihappo

Kun isomummuni valmistautui talvisotaan, talouteen hamstrattiin kolmea tuotetta: kahvia, sokeria (vai oliko se teetä?) ja saippuaa. Kahvi ja sokeri tai tee loppuivat kuulemma hetimiten. Sillä saippualla me pestiin mattoja vielä 80-luvulla.

Musta tuntui yhdessä vaiheessa, että foolihaposta tulee mun saippua. Macholandiassa sitä oli joskus vaikea löytää apteekista, ja siksi ostin sitä varastoon aina kun löysin.

En enää muista, kuulinko jostain luotettavasta lähteestä vai internetin keskustelupalstalta, että foolihapon syöminen pitää aloittaa ainakin kolme kuukautta ennen hedelmöitymistä. Me, joilta se vie aikansa, päädymme siis vetämään aivan hirveät määrät foolihappoa. (Ei kai siitä voi olla ihmiselle haittaa?)

Pitää kyllä tunnustaa, etten ole syönyt foolihappoa koko kahta vuotta. Jossain vaiheessa sekin alkoi tuntua ihan turhalta.

Nyt kuitenkin kävi niin, että macholandiasta tuomani foolihappotabletit loppuivat. Käänsin epäuskoisena koko huushollin ympäri, koska mulla on sellainen muistikuva, että muuttolaatikoita purkaessa joka pahvilaatikosta löytyi ainakin viisi laatikkoa foolihappotabletteja.

Ei löytynyt, joten piti lähteä ostoksille. En meinannut löytää foolihappoa koko apteekista. Macholandiassa ne oli isoja vaaleanpunaisia tabletteja isossa vaaleanpunaisessa paketissa. Etsin siis jotain samannäköistä. Kun kysyin myyjältä, kävi ilmi, että täällä ne onkin pikkuriikisiä pillereitä neutraalin värisessä pikku purkissa.

Purkissa oli ihan järjetön määrä pillereitä ja laskin nopeasti, että kerta-annoksen hinnaksi tulee murto-osa macholandian hinnoista. Olin silti vähän pettynyt. Ne isot tabletit vaikutti jotenkin luotettavammilta.

Mutta ei se mitään, foolihappotablettien ostaminen on koukuttavaa. Tiskin takana seisova ihminen ei nimittäin tiedä, ettet ole raskaana. Itse asiassa hän aika todennäköisesti ajattelee, että olet raskaana. Tai kaikista todennäköisimmin hän kyllä ajattelee jotain ihan muuta kuin sinua ja ostostasi.

Joka tapauksessa saat leikkiä vähän aikaa naista, joka on tullut raskaaksi ja ostaa foolihappoa, jotta sen vauva saisi mahdollisimman hyvät eväät. Se tuntuu mahtavalta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Foolihappo

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.