Puolison löytyminen ei ole kiinni vain itsestä

Kiinassa ja joillakin Intian alueilla on enemmän nuoria miehiä kuin naisia. Taustalla on tyttösikiöiden abortointi ja tyttöjen korkeampi lapsikuolleisuus. Erityisesti vähävaraisten miesten ei ole enää helppoa löytää vaimoa. He eivät kykene kilpailemaan vähistä naisista avioliittomarkkinoilla.

Suomessakin moni kumppania ja lapsia toivova jää vaille puolisoa ja lapsia. Meillä syyt ovat ihan toisenlaisia kuin Aasian maissa. Suru asiasta voi olla samanlainen. Erityisesti vähemmän koulutusta hankkineet ja pienipalkkaiset miehet maaseudulla eivät aina löydä meillä puolisoa. Toisaalta kaupungeissa on paljon koulutettuja naisia, jotka yhtä lailla etsivät pitkään kumppania.

Parisuhdekuvioita vaikeuttaa se, että nuoret aikuiset miehet ja naiset asuvat epätasaisesti eri puolilla Suomea. Toisaalla on suhteessa paljon nuoria miehiä, toisaalla nuoria naisia.

Täyttymätön toive elää perhe-elämää saa monet tuntemaan itsensä huonoksi. Taustalla voi kuitenkin olla rakenteellisia tekijöitä, joiden vuoksi moni muukin kokee saman surun.

Tutkimme Väestöntutkimuslaitoksen Epävarma perheellistyminen –hankkeessa suomalaisten, kiinalaisten ja intialaisten parinvalintaa ja perheen perustamista. Selvittelemme, vaikuttavatko vaikkapa sukupuolten määrät eri ikä- ja koulutusryhmissä mahdollisuuksiin perustaa perhe ja löytää elämänkumppani.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.