Eroriitoja voi ennaltaehkäistä

Belgiassa on tutkittu onnistuneita avioeroja. Tutkijat totesivat, että tänä päivänä aivan tavallisetkin liitot päättyvät eroon.

Kun vanhemmat saavat tukea eron aiheuttamien tunteiden purkamiseen, vanhemmat ja lapset voivat paremmin. Jos taas parisuhde jää purkamatta ja parisuhteen konkurssi hyväksymättä, ei ole takarajaa, miten kauan loukatut tunteet satuttavat.

Parisuhteen purkaminen tarkoittaa, että jättäjä kertoo, miksi haluaa eron. Sitten hän ottaa vastaan kumppanin tunnereaktion. Eroneuvottelua on jatkettava kunnes molemmat hyväksyvät eron. Erotilanteessa on erityisesti kuunneltava sitä, joka ei halua erota. Tämä neuvotteluvaihe voi kestää kauan, mutta siitä seuraa elämänpituinen erorauha. Vaikeinta on luopuminen perheunelmasta. Paria auttaa, kun molemmat luovuttavat, toteavat yhdessä, että me emme pystyneet siihen. Hyvillekin ihmisille käy näin.

Epäonnistuminenkin kuuluu elämään.

Eron jälkeen aviopuolisoista tulee kaksi eri vanhempaa, ydinperheestä kaksi perhettä. Kumpikin vanhempi vastaa omasta pienperheestään.

Belgian mallissa mm. isovanhempia ja uusia kumppaneita kielletään sabotoimasta toisten erorauhaa. Nimittäin eron jälkeen eroavat tekevät enemmän yhteistyötä lastensa hyväksi kuin ennen eroa.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.