Viikonloppuna

Torstaina alkoi päänsärky. Se loppui vasta sunnuntaina. Sitä on usein ja se tulee lihasjumeista. Lihasjumit johtuu könöttävistä työasennoista. Mulla on niitä useita, kaikki saman asennon muunnelmia: yläselkä köyryyn, hartiat korviin, niska eteen, pää taakse ja sitten menoksi tietokoneen näppäimistöllä.

Syön näihin aika paljon särkylääkkeitä ja lihasrelaksantteja. Onkohan siitä haittaa, kun yrittää tulla raskaaksi? Ja entäpä , jos onnistuu tulemaan raskaaksi?

Perjantaina alkoi kuukautiset. (Ei yhteyttä päänsärkyyn. Ainoa PMS-oire, jonka myönnän, on hillitön väsymys, ja se tulee yleensä noin viikkoa ennen kuukautisia.)

Jos kuukautiset olis olleet aikataulussaan, ne olis alkaneet torstaina. Ihan ohimennen ajattelin, että voi hitsi sentään, josko sittenkin rentoutumishokijat pääsevät olemaan oikeassa.

Mutta oon nyt niin orientoitunut varaamaan ajan hedelmöitysklinikalle (ja mulla on pelottavan positiivinen mielikuva siitä, miten suitsait kaikki sujuu siitä eteenpäin), etten ehtinyt surista lainkaan. Tää on tarttunut myös Suteen, joka muutoin on viime aikoina alkanut ottaa kuukautisten alkamisen raskaasti.

Lauantaina kyläiltiin kaverin vanhempien luona. Paitsi että oli kivaa olla kaverin kanssa, oli ihanaa koska:

  1. Käveltiin pitkä lenkki Vartiokylänlahdella. Vihdoinkin sellainen aurinkoinen päivä, joita ihan varmasti oli  talvet läpensä, kun olin pieni.
  2. Päästiin Suden kanssa kahdestaan saunaan. Edellinen kerta oli lokakuussa ennen kun mun vanhemmat pistivät talonsa pakettiin ja pakenivat maasta talveksi.
  3. Kaverin vanhemmat oli ihania, kun ne niin selvästi tykkäs toisistaan (munkin vanhemmat kyllä tykkää, mutta ne on siellä paossa).

Kun olin vielä ottamassa viimeisiä löylyjä, Susi joka ei ole tottunut 50-luvun suomalaisten talojen mataliin kellareihin, löi päänsä suihkuhuoneessa ja rojahti selälleen. Siitä kuului kova ääni saunaan saakka, ja sitten oli ihan hiljaista. Säikähdin jälkeenpäin hirveesti, että se olis voinut taittaa niskansa ja kuolla.

Viime kuukausien aikana oon ajautunut omaksumaan tällaisen tavan: Tosi usein illalla ennen nukahtamista ajattelen tarkoituksella, että mitä jos Susi huomenna kuolisi. Päivät menee niin nopeesti ja on niin paljon tekemistä ja ajateltavaa, että ihan kun en ehtisi rakastaa sitä ennen kuin se on mennyt nukkumaan ja kömmin sen viereen. Kuoleman ajatteleminen on tarkistus. Jos se tuntuu tosi pahalta, tiedän että kaikki on kunnossa.

Pidemmän päälle olis kyllä varmaan parempi rakastaa kumppania päivisin, kun se on hereillä.

Metrossa matkalla takaisin kotiin särkylääkkeiden teho alkoi hiipua. Koko vasen ruumiinpuolisko pyllystä ylöspäin oli yhtä vihlontaa ja oli univilu. Vaunu oli täynnä epävarmuuttaan syljeskeleviä teinejä matkalla kohti lauantai-illan pettymyksiä. Tiedän, etten ole läheskään maailman iäkkäin lasta yrittävä nainen, mutta tunsin itseni mittaamattoman vanhaksi ja uupuneeksi. Sitten kun mun vauva on teini, oon ikivanha. Miten muka pystyn suojelemaan sitä tältä kaikelta?

Sunnuntaina siivottiin ja opiskeltiin ja tehtiin töitä. Ja Susi, joka tekee maailman parhaita munakkaita, teki mulle kinkku-juusto-tomaattimunakkaan. Piti myös mennä leffaan ja mentiinkin, mutta väärään teatteriin. Liput oli Kinopalatsiin, mutta seistiin vielä vartti alkamisajan jälkeen Tennispalatsissa pohtimassa, miksei saliin pääse.

Tätä menoa varaan huomenna vahingossa ajan fysioterapeutille, enkä hedelmöitysklinikalle.

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.