Yksityisyysruuvi

Sain eilen vastauksen kysymykseen, jota olin  miettinyt monta kuukautta: Onko Pikku Karhu raskaana?

Pikku Karhu on ystävä, jonka kanssa olemme viidentoista viime vuoden ajan kokeneet samantapaisia asioita suunnilleen samalla aikataululla. Mentiin naimisiin. Muutettiin ulkomaille. Tultiin jätetyiksi. Oltiin hukassa kaukana kotoa ja juhlittiin hysteerisesti. Löydettiin uusia poikaystäviä, ja lopulta taas ne oikeat.

Ja sitten tää lapsettomuus. Pikku Karhu ei tosin kertonut omastaan ennen kuin otin omani puheeksi vuosi sitten. Silloin hän sanoi: ”Tekee mieli potkia lastenvaunuja kadulla.”

Olin luullut, ettei Pikku Karhu halua lapsia. Kun viimeksi asuimme samassa maassa, hänen käsityksensä miessukupuolesta ei ollut hurrattava. Lisäksi Pikku Karhu on uraohjus.

Mutta nyt siis tiesin, että syksyllä Pikku Karhun kupuun oli istutettu Vielä Pienempi Karhu, joka oli alkanut kasvaa siellä, mutta en tiennyt, mitä sen jälkeen oli tapahtunut. Olen yleensäkin vähän huono pitämään yhteyttä  – ja erityisen vaikeaa on ottaa yhteyttä, jos haluaa kysyä raskaudesta, jonka tietää alkaneen, mutta ei tiedä mitään alun jälkeisistä kuukausista.

Onneksi Helsingissä tuttuihin törmää myös sattumalta.

Vielä Pienempi Karhu pullisteli Pikku Karhun takin alla niin, etteivät alanapit mahtuneet kiinni. Jes! Pikku Karhun mies Iso Karhu hymyili korvasta korvaan.

Kun Iso Karhu meni vessaan, kerroin Pikku Karhulle blogista. Hän kurtisti pikku kulmakarvojaan kohti pikku nenänsä vartta ja sanoi: ”Mä en kyllä ehkä olis voinut blogata tästä. Tää oli aika tosi rankkaa.”

”Mutta”, minä aloitin, ja sitten Pikku Karhu jo muistikin, että multa puuttuu päästä yksityisyysruuvi. Haluaisin aina kertoa kaiken kaikille kaikesta heti paikalla. Muuten tuntuu, että pakahdun.

3 kommenttia artikkeliin ”Yksityisyysruuvi

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.