Aasiassa tyttösikiöitä tuhotaan pojan toivossa

Monissa Aasian maissa syntyy nykyisin suhteessa runsaasti enemmän poikia kuin tyttöjä. Vaurastuvat parit haluavat korkeintaan kaksi lasta, koska lasten kasvattaminen ja kouluttaminen on kallista. Toisaalta suvun ajatellaan jatkuvan vain poikien kautta. Siksi monet selvittävät ultraäänitutkimuksessa sikiön sukupuolen. Jos se on tyttö, he tekevät abortin. Sitten he yrittävät uutta raskautta, jonka toivovat tuottavan pojan.

Tällainen toimintatapa on yleinen Kiinassa ja yleistyy Intiassa.

Jos tyttöjä on vähän, pidetäänkö heitä kuin kukkaa kämmenellä? Harmi mutta tyttöjä ei arvosteta sen enempää vaikka heitä on vähemmän. Jos yhteiskunta on miesvaltainen, vähemmistönä olevien naisten elämä päinvastoin vaikeutuu.

Se että tyttöjä syntyy vähemmän kuin poikia koituu myös miesten haitaksi. Vaimon löytyminen vaikeutuu. Naiset ovat pahimmillaan vaarassa joutua raiskatuiksi, myydyiksi vaimoiksi, useamman miehen vaimoiksi tai seksityöläisiksi.

The global spread of the two child norm: examples from India (ppt) Minna Säävälä & Sangita Kulathinal 

Talouskehitys ei luonut turvaa Intian naisille (Minna Säävälä, Helsingin Sanomien Vieraskynä)

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.