Onko puhuminen ratkaisu parempaan seksiin?

Todennäköisesti kyllä. Ihmisten välisessä kommunikaatiossa puhuminen on tärkeää. Seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa ei aina löydy luontevaa tapaa puhua, toisaalta FinnSex -tutkimuksen mukaan 87 % kokee puhumisen sujuvan hyvin.

Alussa jokainen hipaisu ja teko tuntuvat kiihottavilta ja seksielämä on vilkasta ja kihelmöivää. Kun alun huuma haihtuu, kummankin tarpeiden huomioiminen ja yhteen sovittaminen, siis kommunikaatio, ylläpitää hyvää seksiä. Kommunikoiden viestitetään omia tarpeita ja selvitetään mahdollisia ristiriitoja.

Onko niin, että siellä missä seksiä eniten tehdään, siellä siitä vähiten puhutaan?
Makuuhuoneesta kuuluu enemmän puhinaa ja voihketta. Seksissä läheisyys on maksimaalista. Silloin on mahdollista lukea tai kuulla koko kehoa ja sen viestejä. Käden siirtäminen paikasta toiseen, lähemmäs tai poispäin, kääntymiset sekä äännähdykset ja ilmeet puhuvat hyvinkin selkeää kieltään. Toiset ovat tällaiselle kommunikaatiolle herkempiä kuin toiset, mutta oppiminen on kaikille mahdollista.

Suuri osa ihmisistä pärjää kehonkielellä mainiosti, eikä heitä ole syytä pakottaa puhumaan. Kosketuksella voi oppia kertomaan paljon ja olemaan levollisesti läsnä. Jos seksi ei kumpua omista tarpeista, eikä se ole oman näköistä, se alkaa pian tympäännyttää.

Seksissä jokaisen tulisi olla sinut itsensä kanssa. Jos kaipaa läheisyyttä ja syliä, mutta ei ole valmis eikä halukas yhdyntään, on velvollisuus itseä kohtaan sanoa ei. Seksi ei ole pelkkä teko, jonka voi tehdä yhtä hyvin haluten kuin vastentahtoisesti. Ikävistä kokemuksista kasautuu vastenmielisyyttä ja seksuaalisen itsetunnon laskua.

On tärkeää arvioida kumppanin tunteita, tuntemuksia ja tarpeita. Tavallisesti se tapahtuu lähestymällä, katsomalla, koskettamalla ja olemalla vastaanottava kumppanin viesteille. Tätä on tehtävä jokaisessa läheisyyden vaiheessa. Seksissä on kyse nautinnosta, omasta rohkeudesta ja halusta sekä riittävän turvallisesta tilanteesta antaa toiselle oma itsensä. Ei odoteta eikä oleteta mitään. Luotetaan siihen, että pystyy kuuntelemaan ja katselemaan ja oppimaan keholla. Ollaan läsnä kiireettä ja vailla vaatimuksia.

Seksuaalinen läheisyys on näin vailla orgasmi- ja laukeamispakkoa sekä mekaanista suorittamista. Se on ikuista tutkimusmatkailua, oman ja toisen halun nostattamista. Sitä ei voi tietää kysymättä, mutta kysyä voi myös kosketuksella.

Tietoa seksuaalisuudesta

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.