Lapsettomuusklinikan purkukirja

Purkukirja

Vuoden vaihteessa 16 vuotta palvellut Väestöliiton lapsettomuusklinikan Purkukirja tuli täyteen ja oli aika hankkia uusi. Vanhan kirjan etusivun saatesanat ”Mistä ei voi puhua siitä ei voi vapautua.” houkuttelevat kertomaan siitä mitä on meneillään, miltä tuntuu?

Ensimmäiset 10 vuotta, aikana ennen twitteriä ja näitä blogeja, viestejä kertyi sivu kaupalla. Ne olivat pitkiä ja yksityiskohtaisia kuvauksia siitä miten jännittää ennen punktiota tai alkion siirtoa, paljonko tuli munasoluja ja alkioita. Toivoa onnistumisesta vaikka oli jo kolmas yritys edessä. Ihmettelyä ”pakkaslapsista”, kannustusta – ”think positive” ja kiitoksia Luojalle. Monilla oli jo pieni lapsi kotona ja olivat nyt hakemassa toista, ”toivottavasti tärppää” – ajatuksin. Tosi monet kirjoittivat kannustavia sanoja kanssakulkijoille ja muutama koskettava miehen kirjoittama kommentti omista jännityksen ja epäilyn tunteista.

Viime vuosina kirjauksia on tullut vähemmän ja ne ovat lyhentyneet kiitoksiksi ihanalle ja myötäelävälle henkilökunnalle. Kirjan keskellä ja lopussa on 2 – 4 v lasten piirustuksia.

Kulmistaan kulunutta purkukirjaa on selvästi luettu ahkerasti. Kirja välittää paljon onnistumisen iloa ja toivoa sitä selaileville. Osa purkukirjan tehtävästä on nyt siirtynyt blogeihin, joita mekin alamme julkaista.

Väestöliiton lapsettomuusklinikka

Kuva: Anne-Maria Suikkari 2013

Kirjoita kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.